Spöregn och julpynt

Det bara smällde till och blev tokvarmt igår eftermiddag (med jämtländska mått mätt) och det mesta av snön regnade bort inom ett par timmar. Jag tog ut Birk och Poppe på varsin försiktig kvällspromenad då det var så halt att det lätt skulle gå att åka skridskor på byvägen och båda ponnyerna är ju oskodda bak. Idag ska jag prova longera båda i hagen istället, då det är enda platsen i byn som är någorlunda förskonad från is och tacka fan för det. Men jag är i alla fall rätt säker på att det bara är en liten formsvacka, rent vädermässigt. Snart kommer det vara fluffig snö ute igen. Längtar!

Sitter och funderar på vad jag ska ha för julpynt i stallet i år. Det är lite av en knepig fråga då jag har extremt hungriga ponnyer som älskar att tugga på ALLT och förstöra ALLT. Stallet ser ut som en minimalists våta dröm just nu. Det är helt tomt överallt, för det finns ingenting som kan hänga framme utan att bli söndertrasat. Jag minns inte överhuvudtaget att jag hade det här problemet med storhästarna. Dom lät bli både täcken, grimmor och julpynt. Men ponnyer.. Dom verkar sannerligen vara ett klåfingrigt släkte för sig!

Hittade några jättemysiga bilder på Pinterest. Visserligen förutsätter det här pyntet att man har någon form av boxgaller så att hästarna låter bli skiten. Känner mig lite dum i huvudet nu som tog bort alla galler i mitt stall för att jag ville ha en ”luftigare” och ”renare” look. Ja, vad gör man inte för fåfängan?

horse-decorating-ideas-holiday-HERO-940x529

Den här kransen var också superfin, och helt ätbar utan eventuella efterföljande koliksymptom (Och det är ju alltid ett klart plus)

krans

Granris borde ju också vara safe. Men jag lär ju få hänga det i taket om det ska få vara ifred XD

Ponnyjävlar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s