Sovmorgon och feta tankar

Millie lät mig sova ostört ända till tio i fyra i morse. Så länge har jag inte sovit på två veckor. Jag känner mej välsignat utvilad. Igår pysslade jag om pojkarna länge i stallet. Ryktade, trimmade hovskäggen, nackstubben, svansarna och skepparkransarna och så oljade jag in hovarna. Jag kan ibland sakna extragrejer som att linda benen, klippa manen och byta täcken som jag alltid gjorde på storhästarna. I Sverige är det ju tydligen dödsstraff på att klippa manen på en shetlandsponny. Skulle man ens snegla på saxen får man en arg lynchmobb efter sig. Folk är så känsliga och lättkränkta. Och att linda benen nattetid på ponnyerna är bara att glömma. Jag skulle vara den första hästägaren i mänsklighetens historia som som måste ringa ut veterinären för fleeceförstoppning.
Jag skyller på deras pungkulor. Jag tror ju att Birk och Poppe skulle vara mönsterbarn om dom bara blev valacker. Det är i alla fall vad jag vill tro.

Jag klämde och kände lite på Birk när han stod där på gången. Inte ens om jag gräver in hela handen i sidfläsket på honom kan jag känna hans revben. Det kan inte vara ett gott tecken. Jag läser en bok just nu om tankens kraft och allt vad den kan åstadkomma och där påstår författaren att om man är överviktig så är det inte för mycket mat som gjort en fet. Man är fet för att man tänkt feta tankar. Jag tittade på Birk. Kan hästar tänka feta tankar? För han ser ut som en enda stor fet tanke med hår på. Han tänker i alla fall på mat. JÄMT. Så mycket vet jag.

IMG_0979

Han är fin ändå, min Birk, fast han är fet. Jag kanske borde tänka smala tankar å hans vägnar för att hjälpa viktnedgången på traven lite?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s